Moderne huiskamerkleuren – Trendy huisdecoratie in groen en rood

Heb je zin in nieuwe huiskamerkleuren? Dan ben je zeker blij om te horen dat we enkele opeenvolgende berichten besteden aan de kleurentrends van het seizoen 2018/2019. Naast het gebruikelijke overzicht van de huidige trendy tinten , willen we systematisch specifieke voorbeelden geven. Nu beginnen we met de trendkleuren rood en groen en hun gebruik in de woonkamer. U kunt dit artikel ook gebruiken als een manier om de trends van het interieurontwerp van het volgende seizoen opnieuw te bekijken.

Verschillende tinten groen als huiskamerkleuren geven hier een gelaagde look

gardinen und kustwerk in grünen wohnzimmer farben

Woonkamerkleuren voor laaglook

Zoals we al in een ander artikel op onze site hebben geschreven, is de laag op zoek naar het komende herfst / winterseizoen zeer actueel. Omdat het groene gemakkelijk te combineren is met veel andere kleuren, kan het in dit opzicht erg nuttig zijn. In de groene woonkamer boven deze tekst was de kamer bestemd voor gebruik met een groot groen gordijn.

Het komt overeen met een designer ligstoel en de muurschildering. Deze tonen elk een zeer donkere en een heldere en opvallende groene tint. De rode kleur speelt in dit geval een even belangrijke rol. Het werd geïntroduceerd door het kleine tapijt en de kussens. Rode accessoires zijn in dit geval echter niet alleen maar een extra laag. Zonder hen zou de kamer ontspannen zijn, maar een beetje donker. Overigens is het uitstralen van warme accenten in schemerruimten een trend op zich. Lees er meer over in de volgende regels …

Het moderne effect kan worden bereikt door onder andere rood en groen te combineren

grün, rot und braun wohnzimmer farben


Etnisch patroon in groen en rood

Woonkamers met een wereldwijde etnische aantrekkingskracht zijn een andere moderne trend. Om op de hoogte te blijven, kunt u muurverven of textiel met geometrische patronen overwegen. In het onderstaande voorbeeld werd dit project gerealiseerd met gordijnen en kussens van dit type. Dankzij de positionering van een woonlandschap in een verzadigde olijfpompoen in het midden van de kamer, kreeg men ook een gelaagde look. De vloeiende overgang van geel naar blauw, die natuurlijk lijkt door de gemengde kleuren, is bijzonder succesvol geweest. Entnische patronen zouden ook geweldig zijn om te combineren met rode ontwerpen. Allereerst werkt het heel natuurlijk, omdat ze in verschillende culturen precies in deze vorm voorkomen. Maar ze klinken ook logisch, omdat ze het effect van de felrode look “zachter” kunnen maken.

Globaal charisma verdwijnt altijd zodra geometrische patronen worden toegepast …

Coastal Living Showhouse 2016, Hamptons Classic, flared roof lines, sensationally sunny color, and the coziest outdoor rooms around: step inside this year’s dreamy retreat

De kleuren voor de woonkamer – groen en rood zijn net zo perfect.

mehrere muster auch in rot farben wohnzimmer


Speel met licht en schaduw

Vaak is er sprake van de sfeer van ‘een nachtelijk woud’ in designartikelen over actuele trends. Natuurlijk, domineren in een dergelijk concept, de groene nuances in hun donkere versies. Naast het onderwerp duisternis, dat duidelijk op de voorgrond staat, gebruikt men graag verhelderende aspecten in het interieurontwerp. Meestal zijn dit pop-ups in paars, rood of andere tinten met een vergelijkbaar karakter. Men zou donkergroene oppervlakken willen combineren met heel licht – in dit geval – wit. Dit resulteerde in een bijzonder opwindend lichtschaduwspel.

De procedure was anders in het volgende voorbeeld met de overwegend rode woonkamer. Er is een vrij avondstemming vanwege de black-out, de verzadigde rode nuances en de zwarte meubels. De witte afbeeldingen bieden “licht in de nacht”.

Rood is een heldere kleur. Niettemin kan het er soms nogal somber uitzien.

wand zwischen rot und orange farben wohnzimmer

Betoverend en nostalgisch

Glamourelementen en glans zijn opvallend in het interieurontwerp van de volgende seizoenen. Maar er is een speciale eigenschap, namelijk dat je het graag combineert met nostalgische looks. Ze komen vooral veel voor in industriële en vintage ingerichte woonkamers en andere gebouwen. In de volgende ruimte werden warme gouden accenten geïntroduceerd met behulp van bijzettafels en een werkstoel in een moderne stijl. Nostalgisch zijn aan de andere kant de prachtige industriële armaturen. Maar het geheel zou best bizar en onharmonisch kunnen zijn als je de evenwichtige groene kleur niet in zijn verschillende vormen zou hebben.

Hieronder volgt een kamer met een rood geaccentueerd vloerontwerp, waar geometrisch driehoekige patronen te zien zijn. De glans wordt hier bepaald door hun oppervlak en ook door nobele ogende meubels in scène. Het evenwicht is in dit geval de interactie tussen rood en groen.

Nostalgie en glamour gaan dit seizoen hand in hand

tolle grüne details wohnzimmer farben

Rood en groen zijn enkele van de beste achtergrondkleuren!

wohnzimmer farben grüne heitung und wände

Newnordic en natuurlijke materialen

Zoals in vele voorgaande seizoenen, blijft de Scandinavische trend actueel. Maar hier is meer van de Newnordic de toespraak. Men zou echter de uitleg van deze tendens kunnen beschouwen als een samenvatting van de voorgaande. De Newnordic is onopvallend, maar subtiel luxe aspecten die het geheel een beetje warmte geven. Daarnaast combineert men er verschillende soorten edelhout. Zo neutraal en zo spectaculair is deze stijl en het zou perfect zijn voor de woonkamer. Wat zou de ideale achtergrond zijn? Wij geloven dat deze rol prachtig kan worden overgenomen door de moderne groene en moderne moderne gedempte rode kleuren.

Bekijk onze geweldige ideeën voor badkamers in groen en rood .

Newnordic in groen – eenvoudige lijnen en ingetogen luxe accessoires

wohnzimmer farben dezente helle möbel

Als u een gedempte rode kleur kiest voor de accentmuur, kunt u ook Newnordic bereiken

farben wohnzimmer rote wand hinter einem kamin

wohnzimmer farben blaue und grüne möbel

Hier werden opnieuw gouden accenten geïntroduceerd in de vorm van de spiegellijsten. De achtergrond – witte en groene woonkamerkleuren.

tropische farben wohnzimmer farben

wohnzimmer farben dezente pflanzliche akzente

wohnzimmer farben grün für hohe decken

De kleuren van de groene woonkamer zijn dit seizoen zeer gevarieerd

wohnzimmer farben grün in verschiedenen schichten

wohnzimmer farben grün und weiß

wohnzimmer farben grüne fliesen und möbel

wohnzimmer farben grüne medienwand

Combinaties van groen en grijs zijn nog steeds actueel

wohnzimmer farben grüne wand mit kusntwerken

wohnzimmer farben halb grün halb hellbeige

wohnzimmer farben minze mit verschiedener intensität

Geweldige woonkamer-kleurencombinaties met groen!

wohnzimmer farben grüne und weiße wände

wohnzimmer farben moderne ideen in orange und grün

wohnzimmer farben neutral grüne akzentwand

wohnzimmer farben sehr dunkles sofa

Het groen hier introduceert het natuurlijke aspect en de metalen poten van het meubilair zorgen voor glans

wohnzimmer farben weiße möbel und grelle akzente

farben wohnzimmer akzente in rot und rosa

farben wohnzimmer bambus deko vor roten tapeten

Donker meubilair en klassieke plantenpatronen – een al even moderne interieuroplossing voor de woonkamer

farben wohnzimmer große roten pflanzenmuster

farben wohnzimmer mehrere roten akzente

farben wohnzimmer purpurote farbe für die wand

Minimalisme in het aantal meubels, vintage stijl en wat glamour – geweldig idee voor modern interieurontwerp in groen en rood!

farben wohnzimmer rot grüne kontraste

farben wohnzimmer rot weiße wand halb halb

farben wohnzimmer rote möbel und deckenelemente

Wereldwijde patronen in rood geven deze kamer veel charme

Different Type Of Paint In Wall Or Living Room Imanada Minimalist in sizing 1916 X 1196

farben wohnzimmer rote rahmen

red wall living room ideas Fresh Red Walls Living Room Ideas

farben wohnzimmer wandtattoo auf rotem hintergrund

Vintage behang en een paars vloerontwerp, gegarneerd met een vleugje nostalgie – dat ziet er bijzonder trendy en up-to-date uit!

farben wohnzimmer rot weiß gemusterte tapeten

helleres rot für die wand farben wohnzimmer

rote wandfarben farben wohnzimmer

rote dekokissen und wände farben wohnzimmer

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir