Moderne en praktische inspiratie voor uw badkamerplafond

Het plafondontwerp wordt vaak verwaarloosd in alle delen van het interieurontwerp. Maar dit is meer merkbaar in sommige kamers dan in andere. In de badkamer is dit thema een grote uitdaging, die we met genoegen in dit artikel accepteren. Het plafondontwerp speelt in de badkamer niet alleen een esthetische, maar ook een functionele rol. Vooral de laatste, naast enkele andere kenmerken, maakt ze bijzonder modern. Laten we eens kijken naar enkele van de nieuwste plafondoplossingen voor de badkamer!

Spiegel op het plafond van de badkamer – een zeer moderne oplossing

badezimmer decken deko mit spiegel

Badkamerplafond met opvallende hoogtepunten

De moderne badkamer is comfortabel en comfortabel . Het heeft echter accenten nodig, zoals in alle andere kamers. Maar het kan soms moeilijk zijn om ruimte te vinden voor grotere accessoires op de vloer in een smallere of minimalistische badkamer, zoals de norm is in moderne badkamers.

Een opvallend accent zoals een kroonluchter is daarom bijzonder populair in de moderne context van het badkamermeubel. We kunnen dat zien aan de hand van veel van de getoonde voorbeelden. Andere mogelijke accenten aan het plafond zijn spiegels in interessante vormen of sierlijke designlampen.

Met een goed gepositioneerde lampenkap kun je een hoogtepunt op het plafond plaatsen

badezimmer decken einfache idee


Plafondontwerp en isolatie in een grotere badkamer

Het open plan van een woonkamer gaat meestal gepaard met veel verschillende zones binnen die. Een hoofdthema in zo’n soort plattegrond zou de verstandige indeling in verschillende zones zijn. U kunt het plafondontwerp instrumentaliseren. Verschillende materialen of kleuren kunnen verschillende zones markeren. In het voorbeeld onder deze tekst zien we een andere strategie – boven de badkuip hing één een kroonluchter en markeerde zo een apart gebied.

De grote wandspiegel verspreidt het licht van het plafondlicht

badezimmer decken gerade decke mit leuchten

Badkamer plafond gemaakt van hout

De badkamer in hout aankleden wordt als een bijzonder chique en stijlvolle beslissing beschouwd. Maar voor de hele kamer kan dit te duur en duur blijken te zijn. Je zou echter het plafond van de badkamer in dit materiaal kunnen doen. Als gevolg daarvan zal de badkamer veel warmte uitstralen en een bijzonder huiselijk karakter bereiken. We hebben verschillende houten plafonds op onze foto’s, die laten zien hoe divers oplossingen kunnen zijn van dit materiaal.

De glazen oppervlakken dragen bij aan de speelse uitstraling van het plafond

badezimmer decken gestalten mit glas


Maak iets bijzonders uit de eenvoudige deken

Met een beetje meer vaardigheid en creativiteit kun je zelfs het eenvoudigste badkamerplafond tot een hoogtepunt maken in deze kamer. Dit werkt meestal door de strategisch goed geplande plaatsing van lichten. Deze kunnen op zichzelf interessant zijn of samen een opwindende constellatie vormen. Je kunt beide op onze foto’s zien. In de volgende afbeelding ziet u bijvoorbeeld een heel eenvoudig wit badkamerplafond. Door een retrofit-lamp en een paar kleine ronde lampen ben je wat losser geworden en heb je iets heel spannends gemaakt.

Het eenvoudige plafond is bijzonder interessant gemaakt dankzij strategisch ontworpen lichten

badezimmer decken grau und weiß

Het badkamerplafond en de verlichting

In de regel is het plafond van de badkamer van groot belang voor de functionele verlichting en het is erg belangrijk in de badkamer. Alleen met veel licht kun je goed voor je hygiëne zorgen en zorg je ook voor veiligheid. Bij het ontwerpen van het badkamerplafond mag dit aspect in geen geval worden verwaarloosd. De prachtige lichten zouden de kamer net zo goed verlichten. Aan de ene kant zorgt dit ervoor dat u altijd kiest voor de best mogelijke kwaliteit. Bovendien kunnen spiegels en spiegeloppervlakten in dit opzicht erg nuttig zijn. Er zijn verschillende effectieve manieren om dit te doen: u kunt een spiegel op het plafond installeren of een lampenkap plaatsen zodat het licht ook door wandspiegels wordt verspreid.

Badkamerplafond gemaakt van hout – momenteel een bijzonder moderne oplossing

badezimmer decken gestaltung aus holz

Originele en tegelijkertijd functionele plafonds zijn de modernste

Het moderne plafond van de badkamer integreert harmonieus in het totale ontwerp. Het vult de verschillende elementen aan of maakt een schaduw, helpt de ruimte te structureren en ondersteunt het plaatsen van accenten. Tegelijkertijd observeert men een constant streven naar originele oplossingen. Tegelijkertijd blijft men altijd binnen het kader van praktisch en functioneel denken. Hoe beter u deze parameters volgt, des te actueler zullen de eindresultaten zijn. Haal ook inspiratie uit onze andere ideeën voor plafonds voor de badkamer.

Benadruk het karakter van moderne badkamerplafonds

badezimmer decken gotische inspiration

De verlichting aan het plafond zou het ontwerp heel licht moeten maken

badezimmer decken kleine lampen

De houten plafonds zijn verkrijgbaar in verschillende varianten

badezimmer decken mosaik muster

Het ontwerp van dit badkamerplafond leeft van de contrasten

badezimmer decken runder lampenschirm

badezimmer decken wald idee

badezimmer decken wohnliche idee

Dit badkamerplafond is een accentoppervlak in moderne kleuren

badezimmer decken wunderbare hohe decke

badezimmer-decken-wunderbare-leuchte

giebel design badezimmer decken

De ingebouwde spots benadrukken de interessante plafondstructuur hier

hohe decken badezimmer decken

hohes weißes design badezimmer decken

leuchte als idee badezimmer decken

Trek kunstige lichten aan en een modern badkamerontwerp

plastische gestaltung badezimmer decken

quadratischer ausschnitt badezimmer decken

schwarz und holz badezimmer decken

De vierkante vorm van de plafondlampen komt overeen met andere accessoires in de badkamer

tolle leuchten badezimmer decken

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir