Kies daarom voor elke gelegenheid de juiste middeleeuwse kleding

Er is vrijwel geen plechtige gelegenheid die niet in middeleeuwse stijl zou kunnen worden georganiseerd. Iets egaler – het is een zeer actuele trend waar mensen van alle generaties dol op zijn. En de laatste is een hoofdargument voor het organiseren van een verjaardagsfeest, een feest, een jubileum of zelfs een bruiloft in deze stijl. Natuurlijk, als deelnemer, zou je middeleeuwse kleding nodig hebben. De juiste keuze is voor velen moeilijk, maar dat hoeft niet zo te zijn. In het volgende zullen we je stap voor stap begeleiden naar het perfecte kostuum en je helpen de juiste kleding te kiezen.

kleine Schülerin Mittelalter Kleidung

Middeleeuwse kleding: verschillende klassen en thema’s

Middeleeuwse kleding is net zo divers als het leven in deze tijd. Maak kennis met het thema van het evenement voordat je . Als u kiest voor een “boeren” -stijl, dus een boerenevenement, verwacht u alleen gasten in passende outfits. Soms wil men het leven van de rechtbank presenteren, dus men wordt toegewezen afhankelijk van de keuze van het kostuum aan de adel of aan de gewone burgers. Het is ook belangrijk om te weten te komen of het middeleeuwse thema strikt moet worden nageleefd. Voor sommige middeleeuwse feesten is het genoeg om moderne kleding te combineren met een paar accessoires die klaar zijn voor epochiek. Dit wordt vaak aangekondigd op zomerfestivals.

Mittelalter Kleidung männer outfit mit waffen

Middeleeuwse kleding in harmonie met de ambiance

Een doorslaggevend criterium voor de selectie van middeleeuwse kleding is de sfeer. Een edelman vereist een nobele verschijning, terwijl logischerwijs de boerenkostideeën beter bij een viering in de landelijke stijl zouden passen. Soms zie je beide in combinatie, zoals middeleeuwse bruiloften. Hier is een voorbeeld: u beslist een ceremonie in de natuur en gaat dan naar het nobele restaurant. Er zijn een aantal middeleeuwse kostuums die geschikt zijn voor deze situatie. Dit zouden bijvoorbeeld die van de burgesses, de ridders, de monniken of de vertegenwoordigers van verschillende gerespecteerde beroepen zijn.

Mittelalter Kleidung accessoires für musik

DIY middeleeuwse kostuums

Hoewel de mode in het verleden zo snel is veranderd als vandaag, zijn sommige functies hetzelfde gebleven. Als je zelf een middeleeuws kostuum wilt naaien, moet je je hiervan bewust zijn. Het textiel was bijvoorbeeld in de Middeleeuwen veel zwaarder dan die van nu. Voor doe-het-zelf kostuums kun je daarom heel goed stofferingstoffen gebruiken. Houd er rekening mee dat in de Middeleeuwen de neutrale tinten niet bijzonder populair waren onder de edelen. Helemaal niet – ze waren iets voor de boeren. Vertrouw op de levendige, rijke nuances voor de nobele kleding en op de verzadigde aardekleuren en basaal neutraal voor de boer. Hier zijn enkele concrete ideeën: donkerblauw, smaragdgroen, bosgroen, bordeaux, oker, fel geel, wit, grijs, chocoladebruin.

Mittelalter Kleidung armband aus Leder

Patroon voor de kleding van middelbare leeftijd

De middeleeuwse kleding toonde geen strepen of polka dots, zelfs geen kleine patronen. Soms kwamen de diamantvormen op, maar dat was meer een uitzondering. De knoppen zijn uitgevonden in de 14e eeuw. In het begin waren het kleine clothballs en ergens later vulden ze ze met wol. Voordat de gebruikelijke knoppen werden uitgevonden, werden leren riemen, linten of andere banden gebruikt. De verschillen tussen de klassen waren zeer merkbaar, omdat de boeren zich de fijne materialen en het textiel niet konden veroorloven.

Mittelalter Kleidung Frau aus der Küche

Voel je comfortabel in je middeleeuwse kleding

Zware stoffen, lange rokken en broeken, ongemakkelijke draagaccessoires – dit alles maakt deel uit van de middeleeuwen-kleding. Tegelijkertijd zijn dit grote uitdagingen voor de moderne mens. Zoals eerder vermeld, is het juist om deze reden dat men in de zomer vaak moderne, temperatuurgeschikte kleding draagt ​​in combinatie met middeleeuwse accessoires. Omdat je in traditionele outfits waarschijnlijk niet het hele feest zou doorstaan. Overweeg je outfit in termen van comfort en vind een manier om je comfortabel te voelen in je middeleeuwse kostuum!

https://www.youtube.com/watch?v=CH8yS1uCaMM

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir