Kachels die ons doen dromen

 

Iedereen die ooit met houtkachels heeft gewerkt weet dat het erg complex is. Je moet rekening houden met veel aspecten, de regels volgen voor het opzetten, goed plannen, de juiste brandstof kiezen en nog veel meer. Binnen dit artikel kunnen we dat allemaal niet aan, dus richten we ons op enkele trendy ontwerpen voor houtkachels en geven dan pas praktische tips. We willen echter van te voren benadrukken dat het vinden van de perfecte open haard een persoonlijke zaak is. Het straalt warmte uit in de koude maanden en zorgt ervoor dat we dromen. In het volgende tonen we u precies die kachels, waarvan de ontwerpen gaan van klassiek tot rustiek-modern tot Scandinavisch. Er is iets voor elke stijl en smaak.

Het ontwerp van de haard moet naadloos worden geïntegreerd in het gehele interieurontwerp.

Wohnzimmer mit Kamin gestalten

  • Kachels voor elke stijl en smaak

De openhaard is traditioneel geadopteerd als het hart van het huis en is een metafoor voor bescherming en veiligheid geworden. Vanaf de eerste open haarden tot de moderne, meestal ingebouwde open haard, heeft het ontwerp van de kachels zich enorm ontwikkeld.

Betegeld of met een opvallende rand, de open haard is altijd de ultieme blikvanger in de kamer waar hij zich bevindt. Hij nodigt je uit om te knuffelen en te dromen en zijn vlammen zorgen voor de nodige warmte die je nodig hebt in de winter. Zelfs uren nadat het vuur in de haard is gedoofd, wordt de opgeslagen warmte geleidelijk vrijgegeven aan de ruimte.

In de winter is het vooral comfortabel om te zitten en te kletsen met aardige mensen voor de brandende open haard.

Kamin Deko Ideen


Het ontwerp hangt aan de ene kant sterk af van de materialen waaruit de haard is opgebouwd, en aan de andere kant van de brandstof. Klassiek ontworpen kachels zijn gemaakt van plaatstaal of gietijzer en worden gekenmerkt door een enorme levensduur. De hoogwaardige verwerkte stalen behuizing zorgt voor een snelle warmteafvoer in de kamer. Maar zelfs de kachels met natuursteen of keramiek bekleed met een stijlvol ontwerp en een hoge warmtecapaciteit. Bovendien zijn ze eenvoudig schoon te maken en eenvoudig schoon te maken. Maar als u op zoek bent naar een eersteklas fornuisontwerp, dan kunt u kiezen voor een met zandsteen bekleed fornuis. In de meeste gevallen heeft dit een korrelig oppervlak van de rand en een warme gele tint. Zo zorgen dergelijke kachels thuis voor een gezellige mediterrane sfeer. Van klassieke tot super moderne kachels zijn gemaakt van extreem vuurvaste stenen, hun verbrandingskamers zijn bijvoorbeeld gemaakt van vuur en vermiculiet. Beide materialen zijn temperatuurbestendig en recyclebaar, daarom zijn ze uitermate milieuvriendelijk.

Het ontwerp van uw fornuis is afhankelijk van uw individuele smaak.

Ideen Kaminöfen

Voordat u een specifiek ontwerp van uw haard kiest, moet u informeren naar mogelijke opties met betrekking tot de juiste brandstof. Bruinkool of brandhout? Gas of elektriciteit? U kunt gemakkelijk twijfelen, dus we raden u aan advies in te winnen bij een specialist. Hout is echter de milieuvriendelijke keuze geworden, want wanneer het wordt verbrand, komt er maar zo veel CO2 vrij in de atmosfeer als het oorspronkelijk werd geëxtraheerd tijdens de plantengroei. Maar u weet toch niet welk type hout de hoogste calorische waarde heeft? In de eerste plaats zouden we hardhout aanbevelen, omdat het goed in de kachel brandt en afhankelijk van het volume minder opslagruimte dan bijvoorbeeld zachthout. Ongetwijfeld is beuken of eikenhout de beste keuze voor een langdurige brand.

Op dit moment vindt u ook de trendy elektrische kachels op de markt, die naast hun praktische functies ook een geweldige decoratieve functie vervullen. De ingebouwde open haarden met bio-gassen genieten ook van een steeds toenemende populariteit. Maar ze zullen het onderwerp zijn van onze volgende post.

Met betrekking tot het ontwerp van een open haard, zult u zeker verwend worden met de keuze.

Kaminöfen ausgefallenes Design im skandinavischen Stil


Wat het ontwerp van de houtkachels betreft, moet uiteindelijk worden gezegd dat men moet kiezen tussen een open en een gesloten model. Tegenwoordig wil niemand vuil en rook ruiken in het huis, daarom hebben de kachels met glaskeramische plaat de voorkeur. Via deze schijf kun je het laaiend openhaardvuur bekijken en urenlang dromen in troostende warmte voor de openhaard. Bovendien scoren gesloten haarden hoog vanwege hun hoge efficiëntie in vergelijking met open haarden. In de laatste partij van warmte gaat verloren. Bovendien zijn de gesloten modellen veiliger in termen van brandgevaar. Vonken die de kamer in vliegen is bijna onmogelijk.

Terwijl het vuur in de open haard klettert, kan men ook de kamer met een schoon geweten verlaten.

Kaminöfen

  • Kachels beschouwd vanuit een praktisch oogpunt

Voordat u een open haard voor thuis kiest, moet u de set-upregels zorgvuldig lezen en ze observeren bij het kiezen van de meest geschikte locatie. Je moet accepteren dat een fornuis onderworpen is aan zeer strikte regels. Daarom is pre-planning hier de helft van de strijd. U moet de voorgeschreven afstanden tot de muur en meubels volgen om elk risico op brand te voorkomen. Het is goed om te weten dat de minimale afstand van de kachels tot de muur 20 cm is voor de meeste fabrikanten. De vloer eronder moet gemaakt zijn van vuurvast materiaal, anders heeft u een vulring nodig. Je moet er ook voor zorgen dat de wanden niet bedekt zijn met ontvlambare bouwmaterialen aan de zijkant en achter de kachel. Plaats geen temperatuurgevoelig of brandbaar materiaal voor de haard. Dit is de enige manier om uw persoonlijke veiligheid en die van uw gezinsleden te waarborgen.

We hopen dat de informatie van vandaag weer interessant was en wens je thuis vele uren knusse uren voor je openhaard.

Het is het beste om de instructies van de fabrikant te volgen, zodat de warmte geen schade aanricht.

Kaminöfen gemütliches Wohnzimmer Kamin gekachelte Wand schöner Look

Deze moderne open haard is een opmerkelijke ontwerpoplossing. Het dient als een afscheiding tussen de slaapkamer en de badkamer en geeft beide kamers een stralende gloed.

Kaminöfen moderner Kamin Designerlösung

Uw persoonlijke stijl en smaak kunnen worden uitgedrukt door middel van een dergelijke betegelde open haard muur.

Kaminöfen kleines Wohnzimmer geflieste Wand persönliche Eigenart der Gestaltung

Gasfornuizen passen perfect, zelfs in een rustieke omgeving.

Kaminöfen  mit Gas passen in rustikale Räumlichkeiten

Deze kachel kan 360 graden worden gedraaid en blijft koel wanneer hij wordt aangeraakt. Zijn sculpturale vorm maakt hem echter tot een blikvanger in de kamer.

Kaminöfen modernes Wohnzimmer im skandinavischen Stil

Het ontwerp van de kachels varieert – van klassiek-rustiek ….

Kaminöfen klassisch – rustikales Design Wohnzimmer mit Kamin

… over moderne …

Kaminöfen moderne Raumgestaltung Esszimmer Kamin

… tot geannuleerd!

Kaminöfen ausgefallenes Design geflieste Kaminwand sehr ansprechend

Maar in alle modellen zijn gezelligheid en knusse warmte erg belangrijk!

Kaminöfen moderner eingebauter Gas Kamin gemütliches Wohnzimmer viel Wärme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir